Zoeken
  • Ismaël Favier

Dure Online Kunstwerken


Nadat onze dochter was geboren moest mijn vrouw twee volle dagen in het ziekenhuis blijven. Op haar kamer hing een schilderij, recht tegenover het bed. We zagen het eigenlijk pas de tweede dag. Mijn vrouw zag ‘m het eerst. ‘Dat schilderij hangt ondersteboven!’.


Ik keek naar de afbeelding. ‘Hoezo?’ vroeg ik een beetje sloom. De overgeslagen nacht en het lange wachten hadden hun tol geëist. Wachten op de verpleegster, wachten op uitslagen, wachten op packed cells. En tussendoor werd me ook nog even bijgebracht hoe je een baby op de juiste manier temperatuurt én hoe je luiers moet verschonen.


‘De bomen staan ondersteboven.’ Ik keek wat beter. Het werk was nogal abstract. Het zouden net zo goed kersen kunnen zijn. Toen zag ik het: ‘Je hebt gelijk!'. De handtekening van de maker stond ondersteboven in de linkerbovenhoek.


Degene die het schilderij heeft opgehangen had niet goed naar het werk gekeken. Maar wie wel? Kijkt er überhaupt iemand naar de afbeeldingen waar wachtkamers, vakantiebungalows, kantoren en hotelkamers vol mee hangen?


Opvallend is dat bedrijven en instellingen ook vaak erg bezig zijn met hoe hun website eruit ziet. Organisaties zijn maar al te bereid om veel geld uit te geven aan het ontwerp ervan. En terecht, want ontwerpen is een vak apart. Het design van een website kan een bezoeker aanspreken zoals ook een schilderij dat kan.


Bezoekers komen echter met een ander doel naar je website. Zoals ik in de eerste plaats naar het ziekenhuis kwam voor de bevalling van mijn vrouw. Mensen komen naar een website om zaken te doen. Maar hoe laat je hen weten dat je ze begrijpt? En wat zijn je drijfveren om het juist op die manier te doen? Wat leidt uiteindelijk tot conversie op je website? Precies, de teksten.


‘O, maar die schrijven we zelf wel’. Iedereen weet tegenwoordig immers hoe Microsoft Word werkt. Jammer genoeg blijven veel websites daardoor weinig meer dan dure kunstwerken waar men aan voorbij loopt. En de copywriter is de zoveelste onbegrepen kunstenaar.

20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven